Drijvende zonnepanelen

Drijvende zonnepanelen op uw waterbassin. Wij komen ze steeds vaker tegen.

Zonnepanelen wekken altijd stroom op, ook als de hoofschakelaar buiten het bassin afgeschakeld staat. Mocht er een stekker in het water liggen kan er lekspanning optreden. Dit hoeft geen probleem te zijn. Tenzij er een duiker uw bassin in gaat voor onderhoud of reparatie. Tot op heden is er geen certificeringen voor het veilig werken met drijvende zonnepanelen.

Er lopen diverse onderzoeken naar het gevaar van lekspanning bij drijvende panelen. Wij blijven deze onderzoeken nauwkeurig volgen.

Heeft u er eens over nagedacht wat er gebeurd als u geen water meer uit de watervoorraad krijgt en er liggen panelen op?

 

HortiContact 2023

In februari staan wij weer op de beurs.

Als u  op de afbeelding klikt kunt u tickets bestellen.

Zien wij u daar?Horticontact

Remote Operated Vehicle ( ROV ) Inspecties

Onze ROV is een aanvulling op onze duikploeg. Wanneer de duiker vanwege veiligheid of slechte toegang een inspectie niet kan uitvoeren kunnen wij onze ROV inzetten.

Onze ROV beschikt standaard over diverse verlichtingsbronnen en een camera. Vanaf 500mm rond kan de ROV ingezet worden.

De ROV kan tot een diepte van 90 meter betrouwbaar duiken. Met 100 meter kabel vormt ook lang leidingwerk geen probleem.

 

Neem voor de mogelijkheden vrijblijvend contact op.

21 dagen regen

Februari is stormachtig verlopen. Van de 29 dagen zijn er 21 dagen met neerslag geweest. Dit zou betekenen dat uw wateropslag weer mooi gevult is met vers regenwater. 

Nu we langzaam aan weer het mooie weer gaan krijgen is dit wellicht een mooi moment om uw wateropslag na te lopen. Heeft de storm schade veroorzaakt aan de talud bescherming of het folie en verliest uw water, dan staan wij voor u klaar om dit te herstellen.

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of een prijsindicatie ontvangen kunt u via deze weg contact met ons opnemen.

Onderhoud wateropslag

Benieuwd naar het item van How It's Done waarin het belang van schoon gietwater uitgelegd word?

Klik hier om direct het item te bekijken.

Wij bespreken graag met u de mogelijkheden om uw wateropslag in top conditie te houden.

How It’s Done?

Op TV! Item over het hoe en waarom het bassin reinigen. Dus, ben je altijd al nieuwsgierig hoe dat te werk gaat en wat er bij komt kijken?! Kijk dan 21-09-2019 van 1630hr tot 1700hr. Of 23-09-2019 van 1030hr tot 1100hr of de 26e van 1630hr-1700hr naar het programma How it's done van RTL Z en duik mee in de wereld van Seahorse Diving!!

 

1BF8860B B4BD 47CF BDBE E102DC6B0C24

Horticontact 2019

De nieuwe banner voor de Horticontactdagen in Gorinchem. Dit jaar bent u van harte welkom in stand 134. Waar we graag het gesprek aan gaan over wat uw voordelen zijn van het niet alleen in zee gaan met een gespecialiseerd bedrijf, maar zeer belangrijk, een gecertificeerd bedrijf!  En wat de risico's zijn voor u als opdrachtgever wanneer u niet op de hoogte bent van de wet en regelgeving.

 

 

51158939 2247044675584646 2255301251413573632 o

 

 

 

 

Vastgelopen ROV

Vanmorgen vroeg zijn wij erop uit gestrokken om een vastgelopen ROV te bevreiden onder de scheepshuid.

Na de inspectie bleek dat er uit de bodem een paal stak waar de umbilical omheen was komen te zitten.

Gelukkig voor de klant was dit snel verholpen waarna ze de werkzaamheden konden hervatten.

 

Seahorse Audax

2019

Namens het Seahorse team wensen wij u een succesvol 2019.

Vanzelfsprekend staan wij klaar voor onderhoud en reparatie.

Ademlucht compressor

Vandaag is onze vernieuwde ademlucht compressor in gebruik genomen. 

Wij kunnen 200 en 300 bar vullen. Voor eventuele vullingen kan er een afspraak gemaakt worden via de bekende weg. Compressor

Sealen na geklapte gasbel

Ook voor het folie lassen kunt u bij ons terecht. Hier een reparatie van een geklapte gasbel op de bodem van het bassin.

 

Inspectie van bassin en silo

 

Deze week diverse reparaties gezet zodat de bassins in de zomer weer lekker vol kunnen staan.

 

                                                       

 

Weet u dat wij een inspectie voor u kunnen uitvoeren van uw waterbassin? Aan de hand van deze inspectie kunnen problemen boven water komen welke nog niet eerder zijn opgevallen. Aan de hand van de inspectie kunnen wij voor u een plan van aanpak maken. Denk hierbij aan het repareren van eventuele lekkages en het schoonmaken van het bassin. Door regelmatig een duik in uw bassin te nemen kunnen grote problemen vaak voorkomen worden. U moet er toch niet aan denken dat in de zomer uw bassin niet vol water komt doordat er lekkage in zit?

 

 

Opnamens gedraaid voor EDTV

Vandaag liep er een opname team van EDTV mee tijdens de reparatie werkzaamheden van Seahorse Diving.

Deze opnamens zullen gebruikt gaan worden voor een uitzending van Ondernemend Nederland.

De uitzending zal zondag 16 juni om 09.55 uur te zien zijn op rtl7.

 

Zie onze Facebook pagina voor meer foto's. 

Certificering nieuws

Om certificerend te blijven is het noodzakelijk om de kennis van onze duikers op pijl te houden.

Dit is elke twee jaar noodzakelijk om te mogen blijven duiken. Dit jaar viel het mooi samen met de cat a3 duikopleiding van Michail van Staveren.

Vandaag is deze opleiding succesvol afgerond waardoor we weer op en top getraint en gecertificeerd aan het werk kunnen en blijven.

 

Onze speciale dank gaat uit naar Tim, Edwin en Johan van BC-Opleidingen

 

Voor meer foto's en filmjes zie onze Facebook pagina Seahorse Diving BV

 

 

Tot aan de bassinkant!

 

 

 

Hoe kan ik schade aan mijn bassin door knaagdieren tegengaan?

"In koude periodes gaan knaagdieren (zoals muizen en ratten), maar ook andere plaagdieren (zoals mollen) op zoek naar een warme en droge schuilplaats. Naast de kas, is ook het bassin een favoriete plek voor deze dieren. Ze kruipen onder het bassinzeil en bouwen hier vervolgens een nest. Dit lijkt in eerste instantie misschien onschuldig, maar in de praktijk kan dit tot enorme schade aan het bassin zorgen, met in het ergste geval inzakking tot gevolg. In dit artikel vertelt Jeroen van Katwijk van onze partner Seahorse Diving meer over de gevolgen van knaagschade aan bassins."

 

 

U kunt HIER het volledige artikel lezen in de kennisbank van onze partner Royal Brinkman.

 

 

Onder Glas

Onlangs zijn wij geintervieuwd door Onder Glas over het onderhoud aan de wateroplag.

Dit intervieuw zal in de Januari uitgave te lezen zijn.

Winter en vorst

Deze week word er een periode met vorst verwacht. Vorst en ijs hebben een negtief effect op uw waterbassin en/of silo.

Tijdens deze periode kunt u het best niet over uw bassin lopen. Dit omdat bevroren folie snel scheurt.
Wel is het verstandig om uw wateropslag goed in de gaten te blijven houden. Dit kunt u doen door er regelmatig omheen te lopen.
Mocht er toch schade zijn onstaan, dan staan wij uiteraard voor u klaar om dit weer snel te repareren.

Lees meer: Winter en vorst

Ondernemend Nederland

Afgelopen zondag waren wij te zien bij Ondernemend Nederland. Heeft u deze uitzending gemist en wilt u deze terugkijken? Dit kan via onderstaande link. Ook zal deze uitzending worden herhaald op 13-08-2016, RTL 7 om 12:30 uur.

 

 

Uitzending Ondernemend Nederland

Seahorse Diving in de media

IMG 5674

Onlangs zijn er bij Seahorse Diving opnamens gemaakt voor het programma Ondernemend Nederland. Wij zullen samen met andere ondernemers in een tuinbouw special aan het woord komen. 

camera

De uitzending zal zijn op 07-08-2016 op RTL 7 om 09:55 hr.

Deze uitzending zal worden herhaald op 13-08-2016, RTL 7 om 12:30 hr. 

Stormschade en hoosbuien

Afgelopen week is er een weerfront met een hoop regen en hagel over ons land getrokken. Dit front heeft voor de nodige overlast en schade gezorgd. Wellicht heeft u ook schade aan de kas. Gebroken ruiten door de hagel, wateroverlast etc. Heeft u wel eens bedacht waar dit gebroken glas terecht komt? een deel van dit glas spoelt via de goot het waterbassin of silo in waar dit schade kan veroorzaken aan het folie. Ook kan de hagel door de kracht waarmee deze op uw bassin komt schade veroorzaken.  

In samenwerking met de grote verzekeraars is er meer en meer besef van het belang van een professionele en onafhankelijke inspectie door een gecertificeerd bedrijf.

 

Twijfelt u over de staat van uw waterbassin/silo of vermoed u dat er glas in terecht is gekomen?

Seahorse Diving kan voor u een inspectie uitvoeren. Aan de hand van de inspectie kunnen wij een rapportage voor de verzekering maken en een plan van aanpak opstellen.

 

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

 

Persbericht Inspectie SZW: duiken gebeurt vaak onveilig

Professioneel duiken gebeurt vaak onveilig. Niet alleen zijn de voorbereiding en instructies onvoldoende, ook het daadwerkelijk duiken gebeurt vaak met risico’s. Dit blijkt uit een onderzoek van de Inspectie SZW. Bij een inspectie van 73 duikbedrijven zijn bij 48 bedrijven overtredingen geconstateerd. De Inspectie SZW stelt dat ‘veilig duiken vóór de duik begint’.

De controle van de Inspectie SZW richtte zich op duikbedrijven en niet op zelfstandige duikers. Bij 64 van de ongeveer 70 private duikbedrijven is geïnspecteerd. Daarnaast is bij zeven brandweerkorpsen van de 25 veiligheidsregio’s, bij douane en bij defensie geïnspecteerd. In totaal zijn bij 73 bedrijven 104 inspecties uitgevoerd, waarvan 67 bij de voorbereiding van het duiken bij het bedrijf en 37 bij de uitvoering op duiklocaties.
 
Bij 48 bedrijven (66%) zijn overtredingen geconstateerd door de Inspectie SZW. De meeste overtredingen betroffen de voorbereiding van het duiken. Juist de voorbereiding is volgens de Inspectie essentieel, omdat dan de risico’s van het duiken zoveel mogelijk worden geminimaliseerd. Het gaat hier dan onder meer om een goede risico-inschatting en het hebben en geven van een goede werkinstructie. Verder is het duikmateriaal niet altijd goed onderhouden.
 
Ook bij het daadwerkelijk duiken werden overtredingen geconstateerd. De meest opvallende overtredingen waren het duiken met een onvolledige duikploeg en het duiken op een gevaarlijke arbeidsplaats. Daarnaast bleken duikers geen of een onjuist certificaat te hebben om te duiken.
 
Volgens de Inspectie SZW is duiken een risicovol beroep. Duikarbeid betreft niet alleen duiken, maar ook andere werkzaamheden, zoals lassen en werken met een hogedrukreiniger, soms onder moeilijke omstandigheden. Elke tekortkoming kan fataal zijn. Bij calamiteiten zijn tekortkomingen moeilijk te corrigeren, er wordt immers onder water gewerkt. Daarom is het van groot belang dat de voorbereiding goed is, zoals een goede RI&E en een goede werkinstructie. Maar ook dat het arbeidsgeneeskundig onderzoek heeft plaatsgevonden, duikers over de (juiste) persoonscertificaten beschikken en dat duikers voldoende en goed oefenen. De Inspectie blijft duikarbeid ook in de toekomst inspecteren.

 

Ook Seahorse Diving heeft bezoek van een inspecteur gehad. De resultaten kunt u HIER terug vinden.

 

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/arbeidsomstandigheden/nieuws/2016/05/13/inspectie-szw-duiken-gebeurt-vaak-onveilig

Het is weer Lente!

Het is weer voorjaar, het moment om even het waterbassin te inspecteren!
Zoals de laatste jaren steeds gebeurd hebben we nogal eens een paar weken droogte, u wil dus niet hebben dat uw kostbare watervoorraad wegstroomt!
Onze klanten met het Seahorse Diving ontzorg overeenkomst zien ons in deze periode al langs komen om de problemen voor te zijn. Heeft u deze overeenkomst nog niet, controleer uw waterbassin op lekkage of neem vrijblijvend contact met ons op!

Nieuw in 2016!

Vanaf dit jaar bieden wij u een ontzorg overeenkomst.

Meer informatie hierover kunt u hier vinden. Ook kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden. 

TBR dagen ook dit jaar groot succes!

Ook dit jaar kon u ons vinden op de Tuinbouw Relatiedagen in Gorichem. 

In deze drie dagen hebben we een hoop bestaande en nieuwe klanten mogen ontvangen in onze stand. 

 

Reinigen binnen silo's

Het wordt zachtjes aan weer kouder. Voor ons het ideale moment om binnen de silo's te reinigen.

binnen

Heeft u net de teeltwissel achter de rug? Kas weer schoon? Denk ook aan uw (binnen) silo's!!

Vraag naar wat Seahorse Diving voor u kan betekenen.

Arbo Controle

Op 27 oktober 2015 heeft een inspecteur van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een verrassingsbezoek op de werkplek uitgevoerd. 

Bekijk hieronder de resultaten.

 

arbo controlle

Eisen aan duikbedrijf

Als U als tuinder of kweker een bedrijf inhuurt om werkzaamheden onder water te laten verrichten, dan heeft U te maken met werken onder overdruk. Een duikbedrijf als Seahorse Diving moet aan vele strenge eisen voldoen om deze werkzaamheden voor u te mogen uitvoeren:

 • Gekwalificeerd en gecertificeerd personeel.
 • Duikmedisch opgeleid en goedgekeurd personeel.
 • Gecertificeerd en gekeurd materiaal.
 • Aanwezigheid van zuurstof en EHBO.
 • Bijhouden van volledige duikadministratie.
 • Taken Risico Analyse, Inventarisatie & Evaluatie moeten worden uitgevoerd.
 • Werkinstructies moeten op de werklocatie aanwezig zijn.
 • ... en nog veel meer belangrijke items.

Wist u dat U als opdrachtgever eindverantwoordelijk bent voor deze zaken? Is dit niet het geval dan krijgt het duikbedrijf een boete, (bij controle AI) maar U als opdrachtgever krijgt een nog veel grotere boete omdat U verzuimt heeft een gecertificeerd bedrijf in te huren!

Goed te weten dat Seahorse Diving bovenstaande zaken onder controle heeft. 

 

Wilt u de volledige arbo wet- en regelgeving nalezen? Dit kunt u doen op de website www.ndc.nl.

 

 

 

Onderzoek Goed Gietwater

Evenals bij gewone teeltbedrijven gelden voor de opkweekbedrijven lozingsnormen voor meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Zo schoon mogelijk telen en tegelijkertijd zo veel mogelijk retourwater recirculeren is de opgave. Binnen het project Goed Gietwater, uitgevoerd door Wageningen UR Glastuinbouw, is onderzocht welke stoffen in het gietwater schadelijk kunnen zijn voor de plantengroei.

Lees hier het volledige artikel

 

Zoek op deze site

SHD 50jaar

Laatste nieuws

 • Drijvende zonnepanelen

  Drijvende zonnepanelen op uw waterbassin. Wij komen ze steeds vaker tegen. Zonnepanelen wekken altijd stroom op, ook als de hoofschakelaar buiten het bassin afgeschakeld staat. Mocht er een stekker in het water liggen kan er lekspanning optreden. Dit hoeft geen probleem te zijn. Tenzij er een duiker uw bassin in Lees meer
 • HortiContact 2023

  In februari staan wij weer op de beurs. Als u  op de afbeelding klikt kunt u tickets bestellen. Zien wij u daar? Lees meer
 • Remote Operated Vehicle ( ROV ) Inspecties

  Onze ROV is een aanvulling op onze duikploeg. Wanneer de duiker vanwege veiligheid of slechte toegang een inspectie niet kan uitvoeren kunnen wij onze ROV inzetten. Onze ROV beschikt standaard over diverse verlichtingsbronnen en een camera. Vanaf 500mm rond kan de ROV ingezet worden. De ROV kan tot een diepte Lees meer
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12